14 September 2012

12 09 2012 - 1Y



gmbar masa cek up Afif setahun kt klinik desa.. dia tgh tgk banyak baby2 disekeliling dia.. 


SELAMAT HARI LAHIR AFIF.. 
Hero kecil umi yg disayangi..
Semoga Afif menjadi seorang yg soleh

Setahun amat cepat 
Baru je umi rasakan Afif menendang umi dari dalam perut
Masih segar ingatan umi masa umi melahirkan Afif
Ohh.. TQ ayah yg sentiasa temankan umi disaat2 Afif ingin melihat dunia.

Sayang Afif

Kami semua sayang Afif sampai bila2..


Dikala Afif umur setahun -12Sept 2012

*Merangkak sanggat laju
*boleh turun naik tangga dgn sendiri (sambil diawasi oleh umi atau ocik)
*10 kg okeey!! ~masa timbang kt penimbang baby, umi carik mana jarum penimbang..tgk2 ujung sekali.. atas nombor 10 tu..hehe
*Tinggi 78cm
*BMI 18
*masa cucuk setahun Afif tak nangis punn..kuat anak umi..baik sangatt.
*Parut BCG xclear..kene folo up dgn doctor.. hrp xkena cucuk BCG lagi sekali.
*Leh cakap : mmmm.. mma.. ba.. bah.. oowoo bak (Allahuakbar-bila nk solat-terus sujud kt sejadah)
*Mmg paham klu kite ckp dgn dia..
*Klu amik gmbar dia mesti dia nk tgk lepas tu..
*Tepuk amai2.. cak cekur.. 'give me five'..
* bersiul pun boleh...haiisshhh
*sangat syg kt Adam (adik susu dia).. klu nampak Adam mesti nk cium Adam.




11 September 2012

esok Afif satu tahun


lame sgt tak jengah blog ni.. rugiii..... sb blog ni umpama diary.. mesti tulis sesuatu sempena ulangtahun pertama Muhammad Afif... Esok adalah birthday dia.. nt umi beli kek chomel ya!








esok umur saya setahun ;p




18 April 2012

dua tahun sudaa


aisyah dlm 'rumah baru'.. pink kaler..







....selamat hari lahir sayang ummi...
...selamat hari lahir Aisyah Humaira...
18-04-2010 ~ 18-04-2012
dua tahun dah anak ummi ni..
skejap je besar..
masih segar dlm ingatan ummi masa ummi melahirkan kamu dua tahun lalu..
Ummi doakan Aisyah membesar menjadi seorang yang solehah..
ketahuilah bahawa ummi sgt sygkan Aisyah..
& semua anak2 ummi..

Tahun lepas kite sambut besday Aisyah agak meriah..
atuk, opung, tok ma & tok mi ada sekali..
waahh...meriahnyaaa..
sambut kt kajang lagi..
penginapan 2 hari 1 malam..

Tahun nie..
blum ade perancangan..
stakat beli kek..boleh laa..
ayah pun tgh OS skg...isk..isk..
umi bz skit sejak 2 menjak ni..
dh 3 sabtu bekerja..
sabtu depan pun masih kerja..
huhu...
mujur dpt cuti ganti..
ai nk kumpul cuti nk g jln ikut ayah bln 6 ni..hihi

walaubgaimana pun..
umi dh belikan hadiah utk Aisyah..
hadiah rumah!!!
comel kan rumah baru Aisyah..
warna pink!

kakak Aufa yg terlebih eksaited..
buat mcm rumah sendiri..
hikhik..
share2 tau..

ummi lurve u all!!


17 April 2012

OS



saje..
nk coretkan sesuatu disini..

Semalam..
hubby OS kt jauh..
huhu... isk2..

sibuk2 mengemas..

si anak bertanya..
ayah nk g mana?
naik ape?
bila?
nak ikut??

pukul 2pg
hubby akan bertolak ke KLIA

umminya ni.. asik2 terjaga..
(tdo awl temankan si kecik yg nk bergayut)
tak lena tidur ai..

haaaii...mcm ler ko tak penah kene tinggal..
yg ke penang 4 hari tu tak pe plak..
ni ke cina 4 hari ko dh tak tentu arah??
ish..ish..

tapi kan..aku pun tak tau..
ade satu perasaan 'kehilangan'..
huhuu.. rinduu..
tak leh nk digmbrkan..

mungkin rasa itu wujud bila..
2 hati yg selalu dekat..
tiba2 berada jauuh...
diseberang laut..
penang masih belum merentasi laut kan...hehe..



bagaimanakah perasaan isteri2
yg suaminya keluar mencari rezeki
selama berhari2..
berminggu2..
berbulan2..
ooohhh...
sy sgt tidak sanggup begitu..
& sy sgt kagum dgn mereka..






anak2 ini yg selalu tanya...mana ayah..







cuma sikecil ini..belum pandai berkata-kata..
rindunya terpendam begitu shj sehingga
ayah muncul didepan mata
dia akan menyusur kpd ayah
serta bersuara panggil ayah
dlm bahasanya
(situasi biasa berlaku bila ayah pulang kerja)..









cepat lah jumaat...
aku ingin berjumpa kekasih hati..






12 April 2012

makan di usia 7 bulan



eh...budak botak...ni masa umo 6bln ++
kenapa dibotakkan?? saje.. ;)



klu ikut buku..
solid food leh bg kpd baby start 6 month..
tapi aku stat bagi mkan kt my hero bila dia complete his 6month..
maknanya umo 7 bulan dia start di beri makan..
Aisyah pun start makan umo 7 bulan..


ummi bagi makan ape?? of cos lah nasik..
ini malaysia..
so, mknn ruji adalah nasik..
harus nasik mknn pertama yg diperkenalkan..
walaupun umi adalah seorang momok roti..hihii

sebelum2 ni..umi cuba bg susu ibu guna sudu kpd Afif.. nk bg dia biasa dgn sudu..
alhamdulillah.. senang je menyuap bubur nasi kpd Afif.. Afif mmg pandai makan..
yelah sblm2 ni pun asik mengutip je habuk2 & sampah2 kecik kat lantai masuk mulut..

Menu pertama:
bubur nasi+susu ibu..

yummmyyyy!!!

Afif akan makan menu ini selama 4-5 hari..
2 kali makan..
pagi & petang..
sekali makan dlm 1 sudu besar..

lepas ni..nk try oat pulak..
Aisyah mase kecik suke sgt oat..
ummi pun suke..

oat dikisar & dimasak sampai likat...wahhh sedap!!!


...ok...sambung di lain siaran.... ^_^



selamat hari lahir yg ke-7 bulan utk Afif hari ini.. 12/4/2012..




permata hati umi



30 March 2012

di bulan ke-enam ini


anak bujang dh umo setengah tahun bulan nie... so, dh pandai ape??
mcm2 ade.. mcm2 dh pandai...cume belum pandai makan..hihi.. umi bg mkn afif next month okay!!!

ofcoss afif fully breastfeed...umi ni liat sgt nk menabung susu....
2 hari lepas, dh laju menarik badan..so, si Afif ni dh boleh pergi kemana-mana yg dia suka..walaupun hanya menyusur mcm buaya..eh ni pengasuh dia yg cakap, sampai ati ckp anak aku mcm buaya.. cettt!!

Afif dh pandai nk ikut aku g kerja.. dia ni mmg jenis tak suke duk sorang2..mesti berteman.. klu dia ralit main sorang2..tak lame tu mesti n nangis sedey sb tak de org main dgn dia..

berat dia 8.9 kg je.. naik 100g dari bulan lepas ms umo dia 5 bulan.. xtau nape naik sikit je.. mybe demam lps balik holiday lagwi ritu..;(


kakak2 dia..makin lama makin pandai menjaga Afif, membuli Afif juga!! ish..ish.. walaubagaimanapun, kakak2 afif sgt caring & sayanggg afif.. thanks kakak Aufa & kakak Aisyah!!!





last....




umi & afif...





21 March 2012

ello..


dah lame xbercerita kt blog ni..
dh lame jgk tak menjenguk blog2 yg biase aku jenguk..
bz sangat ke?? hahaha..
bz..bz gak..
malas pun ade..kihkih..
yg penting, balik umah stelah penat kerja seharian..
aku akan melayan 3-3 permata hati.... hilang penat kerja..
ummi really lurve you all!!!! muaaachhss!!!




13 February 2012

polka dot dot



adelah dalam dua kali umi rajin wat apam polka dot dot... sangat cantik warna dia...geram!.

..umi macam biasa klu wat kek ke, biskut ke..mesti derhaka resepi.. tp, alhamdulillah...menjadi!! Lenkali nk wat betul2 ikut resepi..mcm acik naa..siap timbang tepung..mentega bagai.. hihi..

Pembantu cilik wajib hadir didapur umi..Aufa lah..adiknya Aisyah tukang sibuk jugak.. inilah hasil polkadot yg pertama umi buat..pewarna import from besut..hahhaa..cilok acik na punya pewarna coklat dia.

yg tak berapa nak menjadi apam polka dot umi ialah, umi tak de pan/tray apam.. so..apam agak menjadi kembang..akhirnya umi dpt idea...umi guna penutup botol susu yg banyak tu (mcm ring)..letak cup dlm tu..so, ade penahan lah.. 1st trial, mmg hepi..lebih2 lagi masa nk buat dot dot, nk combine warna apa dgn warna apa... siap bagi jiran lagi...heehee..


model apam polka dot.. Banyak Aufa & Aisyah makan apam comel ni.







oohhh...ini masa buat kali kedua..kat kampung..asalnya nk wat apam senyum..tapi mcm biasa umi kan suka derhaka resepi... maka jadilah apam polka dot yg besar.. sebahagian adunan umi wat apam senyum..mmg kembang..eh, xde pulak gmbar.. almaklumlah..mase ni anak2 sume tido lambat sebab umi masih didapur pukul 10malam.. sebab tu model apam polka dot dah ngantuk..umi paksa jugak bergambar..huhuuu..







ini mase kenduri kawin sepupu...ade apam polka dot..
Aufa cakap, "umi, mcm kuih yg umi buat lah"..
ape lagi berposing lah model apam polka dot ini dirumah kenduri kahwin..



comel kan apam polka dot???


lepas apam polka dot, umi asik dgn ciskek pulak..
yummmy!!!!~ cotton ciskek.. i like!!!!






my first cotton cheese cake





08 February 2012

baju Afif



haritu.... g jalan2 umah org kawin...kemudian TERsinggah sopping baju si kecik..
ye lah, klu ikutkan ni sopping kedua utk baju2 Afif, lepas Afif lahir..sian afif tak de baju..
asik pakai baju kakak2 aje.. agak2 baju kakak yg Afif leh pakai, yg agak2 boy leh masuk, semua Afif sebat..

Disebabkan Afif yg demok, baju2 umi terpaksa beli yang besar.. klu stakat beli baju ikut umo dia, mmg tak leh masuk.. baju newborn hari tu 2 minggu je boleh pakai.. Romper yg Afif pakai skg ni pun utk umo 24month tau!

Umi beli 3 pasang baju baru Afif..tak byk choice baju boy..asik2 biru-biru-biru...walaupun favorite color umi biru, takkan laa umi nk beli semua baju biru..huhuuu

tengok saiz baju Afif, 2 years & 3 years.. ni baru muat& selesa..










baju yg skg pun pakai yg umo 2 tahun..
tapi rasenye brand disney & anakku mmg agak kecik..








nilah budak demok tomey..


20 January 2012

tazkirah jumaat


beberapa tazkirah untuk diriku & pembaca sekelian..



Iaitu orang-orang yang mengingati Allah sambil berdiri atau duduk atau di dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi lalu berkata: ya Tuhan kami sesungguhnya tidaklah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharakanlah kami dari siksa neraka". (Surah Ali-Imran ayat 191)



Sesungguhnya dari Allah kita datang.. Kepada Allah kita kembali.


Jikalau seseorang manusia itu meninggal dunia, maka terputuslah amalannya melainkan tiga perkara iaitu:
1)sedekah yang mengalir
2) ilmu pengetahuan yg dapat diambil manfaatnya

3) anak yang soleh/solehah

(HR Muslim)


Tiap2 yang bernyawa akan merasai mati dan bahawasanya pada hari kiamat akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya dia telah berjaya dan ingatlah bahawa didunia ini tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang yang terpedaya.
(surah Ali Imran 3:185)








p/s: betapa tabahnya kamu mawar....semoga Allah memberkati hidup kamu sekeluarga.


19 January 2012

my little hero @ 4 month





asik2 citer pasai makan je...
ni umi nk citer pasai anak bujang yg dh berusia 4 bulan..

ooooohhh dah meniarap dgn jaya nya...
pantang keluar dari baby cot..
mesti tunjuk skil nk meniarap..
pastu nangis sbb penat..
badan montel sgt..
ish2...

rindu anak montel umi yg sorang nih!!!!!!


step pertama nk meniarap..




berusaha meniarap...iyahhh...iyahhh




berjaya!!! yey~~








eh?? ni sape budak ensem tecik ni??
mase ni umo budak tomey tecik ni 4 bulan jugak rasenye..tul tak uminya??
ni laa adik si tomot a.k.a Zahra, Zaid namanya..skg dia dh besar..
dh nk sambut 1st besday tak lama lagi..
Afif masih dlm perut ber umo 6 bulan..;)




rasa & teka




last week ade jemputan dinner kt Holiday Villa.. aku & hubby merempit dari umah..sebab merempit adalah kami sebenarnye dari KL, menghadiri kenduri kawin, kwn si hubby..pastu singgah umah Opung kt Pantai Dalam. Gerak balik dari KL lps asar (skg waktu solat agak lewat).. Sampai umah dh 6.30ptg.. Dinner stat 6.30ptg.. ape lagi merempit laa kami berdua.. tinggal anak2 yg diumpan dgn tayangan cerita Barney, mickey mouse, Dora, Ipin Upin & Elmo.. hihii.. Aufa kejap2 tanye umi nk g mana.. huh mencabar sungguh nk kuar rumah..

sampai kt restoren tu kira2 jam 7.15mlm.. Semua org menunggu kami..alamak!!! malunyer lewat.. mesti mereka dh kelaparan...huhuuu

10 course chinese dinner...
sesak perut nk mkn semua 10 jenis hidangan..
walaupun makan sikit2..
lama2 membukit jugak perut ni..

aku tak tahu orang lain..
klu aku makan kt luar..
aku akan RASA & TEKA apa ramuan masakan itu..
agak2 yg kena dgn tekaan aku tu, aku akan cuba lah buat sendiri kat umah.. hihiii..
itu kalau rajin.. ;)

ade satu yg aku duk teringat sampai skg..
dessert tu nama ape tah..yg pasti bubur 'Black Sesame'..
Sedappp!!! Rupanya tak yah ceritalah...
kelabu je..tak menarik langsung!!!
Aku meneka-neka camne buat bubur ni..
sape yg ade resepi tu leh laa tulun hulur2 kt aku yg 'mengidam' ni...huhuu

dlm kepala otak aku ni ade idea nk buat..
hmmm... nk try lah kot2 menjadi bubur 'black sesame' aku.....
yummmy!!!!~itu adalah mknn terakhir..
aku xdpt nk abiskan semangkuk kecil itu sbb perut dh penuh....





18 January 2012

umi, nk makan pija!

alaaa...tomey je Aufa mintak nk makan pizza..
Aufa ni pembantu penting aku didapur..

umi rajin hari ni..
buat pizza..
xde bahan sgt kt umah..
cheese pun xde..
guna ape yg ade je lah..

intinya ialah....
daging yg direbus...
cincang2..
tumis bwg putih..
letak black paper..
kicap tiram..
kicap manis sikit..
sos tomato sikit..
dh masak,
letak daun saderi dan bawang yg dicincang..
stripe kan guna mayonis.

doh pizza guna resepi ummu Taqwa..
mmg best!!!!
TQ ummu Taqwa..

resepi doh...
1/4 cwn marjerin,panaskan,bila cair letak 1cwn air.tunggu jdi suam.
curah 3 cwn tepung gandum yg telah digaul dgn 5 sudu besar susu tepung.
1 sudu gula
1 sudu besar Mauripan
1/2 sudu kecik garam (ai tak letak pun,sbb majerin dh masin)
1 biji telur

Uli kejap pastu masukkan dlm plastik.ramas2 dl 10minit.
keluarkan dr pastik..uli sikit lg..perap sampai naik 2X.
lepas naik..tumbuk2..untuk kuarkan angin,
boleh bentukkan utk wat pizza,donat,roti manis.
rehatkan doh hingga naik 2x ganda sekali lagi..
siap utk digoreng/bakar.
suhu oven 180 darjah..bakar 18-20 min (utk pizza,roti manis/bun)



next recipe: cheese cake..... bhn2 dh ade, cream cheeese je belum beli sampai skg..



17 January 2012

makan - makan

copypaste dari Wikipedia.....




Yee sang

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

an ramuan


[
sunting]Yusheng, yee sang atau yuu sahng (Cina Ringkas: 鱼生; pinyin: yúshēng)

ialah sejenis salad ikan mentah gaya Chaozhou.

Yee sang biasanya terdiri daripada potongan daging ikan mentah (khususnya salmon),

yang bercampur dengan cebisan sayur-sayuran dan beraneka sos dan perasa,

dan ramuan-ramuan lain. secara harifah, "yusheng" diterjemah menjadi "ikan mentah",

namun boleh dianggap melambangkan kemewahan, kemakmuran dan kesuburan.

Sejarah

Hidangan ini direka di kawasan pantai selatan Cina seperti Chaozhou dan Shantou

kira-kira 1,500 tahun dahulu, ketika Dinasti Song. Menurut lagenda, seorang dewi Cina yang

dikenali sebagai Nǚwō (女娲) memperbuat manusia daripada tanah dan lumpur pada hari ketujuh

bulan pertamatahun baru qamari. Sejak itu, hari ini dikenali sebagai "Hari Lahir Manusia".

Adalah dipercayai bahawa kaum nelayan dan pelaut China Selatan zaman silam amat

menghormati mitos ini. Pada masa kini, yusheng dihidangkan dalam jamuan atau upacara

keagamaan, bukan sahaja untuk memperingati peristiwa itu, malah untuk memberi penghormatan kepada Nüwo.

Pada abad ke-19 dan awal abad ke-20, kebanyakan nelayan ini berhijrah ke negara-negara

Asia Tenggara seperti Malaysia dan Singapura untuk kehidupan yang lebih baik, dan membawa

bersama hidangan tradisi ini.

Yee sang dimulakan di Kuala Lumpur kira-kira pada awal 1950-an, sebagai hidangan

yang disajikan hanya selepas hari Tahun Baru Cina apabila restoran dibuka semula,

dan restoran menyajikan hidangan ini sebagai pembuka selera untuk

memupuk 'tuah' untuk tahun berikutnya.

Kini, "Lo Hei" -- melambung yee sang -- ialah satu adat resam Tahun Baru Cina

di Malaysia dan Singapura yang mana saudara-mara berkumpul di keliling meja

lalu melambung cebisan ramuan ke udara dengan penyepit apabila disuruh,

sambil melaungkan ucapan untuk menandakan bermulanya tahun yang makmur.

Ramuan-ramuan biasa termasuk: ikan salmon segar, daikon (lobak putih), lobak merah,

cili kembung, halia, kaffir lime leaves, parsli Cina, potongan kacang tanah, biji bijan bakar,

keropok udang Cina (atau udang kering goreng), dan tepung lima rempah.

Kuahnya diperbuat terutamanya daripad sos plum. [1]







1st time rase..sedap..
dh lame 'mengidam' benda ni..
lenkali nk makan lagii...boleh tak abg syg??? hihiiiii...


p/s: saya sorang je makan guna garpu.. kene belajar pakai cop stik pas ni.. ;p



13 January 2012

tazkirah


semua yg kita miliki didunia ini adalah milik Allah SWT...
Allah akan ambil semula apa2 yg dipinjamkan kepada kita bila2 masa sahaja..
harta...
nyawa..
anak2..
suami/isteri..
ibubapa..
semuanya milik Allah..

kita pun akan kembali kepada Allah SWT pada waktu yg telah ditetapkan oleh Allah..

aku sering berfikir...
bila aku lihat dan rasa betapa aku sayang sangat dgn anak2ku... suamiku.. keluargaku...
aku fikir, mereka adalah milik Allah..bila2 masa Allah akan ambil mereka.. aku akan redha..
sesungguhnya kasih sayang abadi hanyalah untuk Allah..

begitu juga dgn harta benda..
aku redha beberapa kali hp aku hilang..
ia bukan milikku..
Allah pinjamkan sekejap sahaja..
tiada yg kekal didunia ini..

& yg paling penting..
nyawaku...
bila2 masa Allah akan ambil balik..
oohh..
Ya Allah, Ampunilah segala dosa2 ku..


insaf......



tazkirah kpd diriku yg sering alpa....




10 January 2012

harimau malaya mengaummm



tajuk macam nk wat liputan harimau malaya menentang garuda...









xde maknenye...

kalau cerita upin & ipin yg main bola tu dh berapa kali ulang tayang..
Aufa & Aisyah tak jemu2 menonton..entah2 Afif pun tgk jugak..






yg sebenarnya, ni nk cerita pasal anak bujang ummi yg pandai

main bola sejak usia 3 bulan..
hihi
kita saksikan kehandalan Muhammad Afif di baby cot main bola.. ;)







pengadil mula membacakan syarat2 permainan bola sepak di dlm baby cot.. bola sepak tidak boleh menggunakan tangan...kene sepak atau tanduk bola itu...







Muhammad Afif mengambil posisi sambil berposing sebelum wisel dibunyikan







mula menendang bola sepertimana yg telah dipraktiskan dlm perut ummi sebelum ini...iyaaahhhh...





ooppps main bola sepak tak boleh pegang dengan tangan...






tendangan dibuat untuk kesekian kalinya.








menangkap bola dengan tangan...SEKALI LAGI???..
nampaknya Muhammad Afif sesuai jadi goal keeper saje...





...sekiann...





hai, saya lah Muhammad Afif itu...umo sy nk masuk 4 bulan 2 hari lagi






08 January 2012

huhuuuu



antara perkara yang aku rasa sgt terharu + gembira di tahun 2011 ialah semasa kelahiran Muhammad Afif dan semasa sesi tandatangan S&P rumah kedua kami... Oooohhh....indahnya perasaanku itu...hingga nk menitik air mataku..ia adalah antara kenangan yg paling indah bg aku dalam mengharungi kehidupan bersama insan tersayang iaitu suamiku... i love u soooo much,abg!

dan satu lagi yg membuat aku rase terharu + gembira ditahun 2012 ialah semasa aku

menghantar Aufa bersekolah pada hari pertama..masa pengetua bg taklimat & pembentangan jadual tahunan sekolah Aufa...dh nk menitik air mata aku...huhuuu




tu je...;)


06 January 2012

Bila anak sudah besar.....



Anak dh g sekolah....
menandakan dia sudah besar...
oowhhh..Aufa, anak ummi dh besar...

Aufa mula sekolah pada 5 jan 2012 hari tu.
Ummi bercuti sehari utk tgk Aufa masuk sekolah..
cuti sehari je sb nk jimat cuti utk bercuti kt langkawi bln 3 ni...hihiii







seminggu sebelum sekolah bermula.testing baju baru.



Ummi rase happy sgt bila Aufa pakai baju sekolah, pergi sekolah & berkawan kat sekolah..
ooowhh anak ummi sudah besar...

Sejak tahun lepas ummi dh cerita2 kt Aufa yg Aufa akn bersekolah tahun ni.. ummi cerita yg best2 je kat Aufa..So, Aufa takde laa terkejut sgt yg dia kene g school...siap suh pilih..Aufa nk school mana?? yg warna pink atau hijau ?? Aufa pilih hijau.. Aufa mmg suke ijau..kerusi kecik kt umah, ijau tu dia yg punya..sama juga dgn ball.. ball ijau Aufa punye, ball pink Aisyah punyer... kt bwh ni antara gmbar2 Aufa mula masuk sekolah.. Alhamdulillah...Aufa OK kt sekolah...cuma hari pertama dia cakap dia nangis..tapi sikit je..hihiii... Ummi tau Aufa akan nangis jugak carik ummi.. Ummi lari balik senyap2 mase aufa sibuk bermain dgn kwn2 & cikgu.. Nangis tu skejap je..ummi tau..sbb Aufa mmg camtu..hehe.. Hari kedua g sekolah...agak liat..tapi bila dh pakai baju sekolah, laju je amik beg & pakai kasut terus semangat.. Isnin Aufa akan stat belajar..


budak2 lain main kat dalam..Aufa sibuk nak main kat luar.




hepi dpt main doh..nk buat kuih raye mcm ummi katanya




muka kelat je...sbb takut ummi balik..





muka happy sbb time balik..tgk tudung dh jadik belacan umi tgk..ish..ish..






Tadika Al-Hufaz... Ummi nk Aufa mula mengenal Al-Quran dan hafal quran..
Ummi doakan Aufa jadi seorang Hafizah mcm mak ngah & Ayah Chik..
Insyaallah....



dua ribu dua belas


dh seminggu dalam tahun 2012...
selamat tahun baru!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...